Playness tablica

 • Migam jaz, migaš ti, Tubi zdaj na vrsti si!

  Playness tablica začara otroke v športnike.

  KAJ JE PLAYNESS TABLICA?

 • Playness didaktična tablica je pripomoček, ki vam pomaga pri načrtovanju, spodbujanju in izvedbi gibalnih minut doma, v vrtcu ali šoli. Služi vam kot opomnik, da je gibanje naravna potreba, s katero razvijamo in ohranjamo živahnost in zdravje, poleg tega pa vam omogoča tudi pregled nad tem, katerih vsebin iz obvezne gibalne abecede otrok še ni opravil.

 • Postani playness pedagog!

 • KORISTI:

  • Vzgoja: z uporabo tablice krepite telesno samozavest, pozornost, vztrajnost, red in disciplino pri vsakodnevnem gibanju ter spodbujate pozitivno medsebojno komunikacijo sodelujočih.
  • Telo: z vajami razvijate naslednje motorične sposobnosti: koordinacijo, moč, ravnotežje, gibljivost, vzdržljivost, hitrost in celovito spretnost v gibanju; razvijate tudi senzoriko in kinestetiko ter dotik med sodelujočimi.
  • Čustva: s primernim posredovanjem vaj se spodbuja veselje, sočutje, pogum, ljubezen, ponos, presenečenje, zmagoslavje, olajšanje in samozaupanje.
  • Intelekt: gibalni izzivi spodbujajo ustvarjalnost, radovednost, hitro in učinkovito reševanje enostavnih in kompleksnih problemov; gibanju lahko dodate miselne vsebine in uganke ter jih »zavijete« v pravljico.

  Dr. Hosta tablico še posebej priporoča staršem otrok s posebnimi potrebami in razvojnimi primanjkljaji, kjer je motorični razvoj izjemnega pomena. S playness tablico lažje povabite otroka k igri, ga motivirate preko opice Tubi in ga s prekrivanjem listkov rožice, ob opravljenih nalogah primerno pohvalite in nagradite, kar krepi zadovoljstvo obeh. 

 •  

 • CILJI:

  Cilj uporabe Playness tablice je, da otrok opravi celotno gibalno abecedo vsak dan ali vsaj vsak teden. Ko je naloga opravljena, se listek prekrije z magnetkom. Z rednim in pestrim gibanjem zadovoljimo razvojnim potrebam otroka.

 • Postani playness mami / ati!

  • Playness tablica za gibalno abecedo je zelo dober didaktični pripomoček. Uporabljamo jo predvsem na vadbenih urah v telovadnici, kjer telovadimo vsako sredo. Z uporabo tablice otroke učinkovito motiviramo, da aktivno sodelujejo pri gibalnih dejavnostih. Otrokom je pri tablici zelo všeč tudi maskota Tubi, ker je igriva, navihana in zelo aktivna. Že od prve uporabe tablice se otroci z maskoto izredno hitro poistovetijo. Všeč so jim izštevanke, ki jih pripoveduje Tubi. Ker so besedila šaljiva, otroke sprostijo. Na playness uricah otroci zelo radi sodelujejo pri izbiri dejavnosti, ki jih izbiramo na tablici. Zelo so navdušeni, ko lahko pokrivajo slikopis opravljene dejavnosti z magnetom. Vedno precej neučakano pričakujejo, da bodo lahko prevzeli to nalogo. V tej vlogi se menjavajo. S tablico spretno rokujejo v prisotnosti vzgojiteljic.

   Mojca, vzgojiteljica
  • Kot vodja Vrtca Log-Dragomer si vselej želim dvigniti kvaliteto dela v vrtcu za voljo dobrega počutja in napredka naših otrok. Koncept pedagogike Playness se mi je zdel čudovita priložnost za dosego tega cilja. Kajti zavedam se, da so metodično pestre in kakovostno izvedene dejavnosti na področju gibanja za predšolskega otroka zelo pomembne. V celotnem kolektivu se zavedamo sreče, da je gospod Milan Hosta potrkal tudi na vrata našega vrtca in se že veselimo izobraževanja na področju Playness pedagogike. V letošnjem šolskem letu pa smo v naše delo že vključili uporabo njihove Playness tablice, kajti s pomočjo te tablice izvedbo vadbene ure ali spontanega gibanja otrok naredimo še bolj zabavno.
   Playness tablica je priročna, zanimiva s svojo slikovitostjo in z načinom prekrivanja oziroma označevanja opravljenih gibalnih nalog s pomočjo magnetkov k sodelovanju pritegne vsakega otroka ter omogoči strokovnim delavkam vpogled v celotni proces razvijanja gibalnih veščin pri otrocih. Kar se mi zdi najbolj pomembno pa je, da s pomočjo Playness tablice otroke aktivno vključujemo tako pri opravljanju gibalnih aktivnosti kot tudi pri izvedbi le-teh.
   Vesela sem, da takšen strokovnjak kot je g. Milan Hosta kljub raziskovanju v tujini še vedno ostaja v Sloveniji in nesebično predaja svoje znanje in izkušnje strokovnim delavkam v vrtcih. Čutiti je, da je gospodu Milanu resnično mar za prihodnost naših otrok.

   Tea, pomočnica ravnateljice
  • Končno sem dobila pripomoček, s katerim lahko na enostaven način pokažem staršem, kako razmigati otroka in kako poskrbeti, da bo osvojil in vadil pestro paleto motoričnih veščin. Starši pogosto pravijo, da si težko zapomnijo vsa navodila in da doma nimajo dovolj prostora ali jim manjka le idej. S playness tablico in video knjižnico jim je to zelo olajšano in toplo priporočam.
   Tablico pa uporabljam tudi sama pri svojih terapijah, saj lahko preko nje suhoparne terapevtske vaje posredujem otroku na bolj prijeten igriv način. Opažam pa tudi, da se otroci bolj potrudijo, saj imajo pred sabo jasen cilj, da z magnetkom po pravilno opravljeni vaji prekrijemo listke na rožici. V bistvu zelo dobro premišljen pripomoček, ki pa je hkrati zelo enostaven za uporabo in učinkovit.

   Alenka, nevrofizioterapevt
  • Včasih je težko ujeti ravnotežje med poslom in vzgojo svojih otrok. Vem, da potrebujejo veliko gibanja a pogosto je že tema, ko pridem iz službe. V vrtcu so nas starše obvestili, da so se vključili v playness program in da uporabljajo tudi tablico. Zdelo se mi je zanimivo in takoj sem vedel, da jaz potrebujem nekaj takšnega doma. Zadeva je res luštna. Tablico zvečer pred spanjem postavim na mizo in otroka kar tekmujeta, katero gibanje bomo izvajali skupaj. Ni mi treba več razmišljati, kako naj jim podarim pozornost in kakovosten čas, ker je to s playness tablico takoj mogoče.

   Klemen, playness očka
  • Playness tablico smo dobili kot darilo za našega tri-letnika, ki je pravi gibalček in ga je polno stanovanje. S tablico se je stanovanje spremenilo v telovadnico in brezglavo norenje se je umirilo. Zdaj ve, da bo lahko skakal s kavča, se plazil pod stoli, se kotalil in metal žogice in lažje počaka na dovoljenje. Sicer v navodilih piše, da je priporočljivo, če otrok vsa gibanja na rožici opravi tedensko, mi jih pač dnevno 🙂

   Ana, playness mama

Z nadaljno uporabo strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Za kakovostno uporabniško izkušnjo, so nastavitve piškotkov na tej spletni strani nastavljene na "Dovoli piškotke". Če boste še naprej uporabljali to spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa izbrali "Sprejmi", potem pristanete na to.

Zapri