Playness knjižnica

 • Playness knjižnica pripelje športnega pedagoga v vaš vrtec ali v vaš dom.

  Gibanja in igre v prvih letih življenja ni nikoli premalo. Čas je za Playness!

 • Testiraj knjižnico in si oglej gibalno abecedo.

  *Vaša e-pošta:

  Koordinacija kakršnegakoli gibanja, tudi govora in pisanja, je v prvih letih otroštva zahtevna motorična naloga. Otrok se mora dobro počutiti v svojem telesu, ga spoznati v različnih okoliščinah in ga obvladati.

  .

 • Playness knjižnico uporablja že več kot 300 vzgojiteljic, učiteljic, vaditeljev in animatorjev ter staršev.

 • Pri playness pedagogiki razumemo gibanje v prispodobi takole:

  V vrtcu učimo gibalno abecedo. Učimo jih torej črke gibanja in prve zloge ter elementarne besede (igre). Na razredni stopnji v šoli jih učijo sestavljati stavke – štafetne igre, kompleksnejše gibalne naloge, osnovne prvine športov. Na predmetni stopnji pa že pišejo spise v obliki različnih športov. Tako jih pripravimo na aktiven in zdrav življenjski slog.

 • Uporaba playness e-KNJIŽNICE

  • Z geslom, ki ga prejmete ob plačani članarini odprete uporabniški račun.
  • Playness video knjižnica je organizirana v obliki dveh rožic, kjer je preko 150 idej, kako razmigati otroke.
  • Prvi dve rožici omogočata izbiro iger in vaj po dveh načinih iskanja.
  • S pritiskom na določen list se odpre seznam možnih vaj in iger, katere lahko pregledate in izvedete.
  • Ko označite, katero vajo ali igro ste izvedli, se to beleži v vaš portfelij skupine in list rožice se postopoma obarva.

  Cilj je, da so ob koncu leta vsi listi v večji meri pobarvani. Za polno pobarvan list morate izvesti vsaj 4 vaje/igre iz izbranega lista.

  Tako zagotovimo otrokom celovit razvoj.

  • »Največja vrednost je vsekakor ta, da je to za otroke novost. Do sedaj so bili vajeni le besednih navodil, tokrat pa kažem »risanke« iz knjižnice!:) Vsako novost otroke pritegne, zanjo pokažejo veliko zanimanje. Motivacija, smisel in interes otroka do dela pa je kot dobri temelj, na katerem hitro in učinkovito gradiš. Največja korist lahko rečem pa je ta, da imamo končno stvar črno na belem. Velikokrat nam zmanjka časa za konkretno evalvacijo, takšno zaradi katere bi se strokovni delavec zamislil in popravil. Čudovita koristnost Playness pedagogike se mi zdi barvanje listkov, kjer točno vidiš, kaj delaš in česa ne. Čudovito.«

   Tjaša, vzgojiteljica
  • »Prednost knjižnice vidim v tem, da se s takim načinom in tako dobro založeno video knjižnico še nisem srečala in je lahko predvsem za začetnike, pa tudi tiste, ki so padli že v monoton ritem svojega dela dobra spodbuda pri delu, saj vsebuje številne ideje, iz katerih pa vsak od nas pobere kar mu je najbližje in kar potrebuje.«

   Urša, vzgojiteljica
  • Kot oče želim otroka naučiti mnogo športov. Zato ga sedaj, ko je star 5 let spodbujam k čim več gibanja. Playness knjižnica mi omogoča, da takoj dobim idejo in včasih skupaj z malim pogledava, kako otroci vadijo na posnetku in ga to še bolj motivira. Skupaj s playness tablico je to zame najboljša igrača! Še posebej, ko se nama tudi mama pridruži.

   Miha, playness očka

Z nadaljno uporabo strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Za kakovostno uporabniško izkušnjo, so nastavitve piškotkov na tej spletni strani nastavljene na "Dovoli piškotke". Če boste še naprej uporabljali to spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa izbrali "Sprejmi", potem pristanete na to.

Zapri