O nas

 • Naše poslanstvo

  Playness ® rešitve se rojevajo iz vse večjega zavedanja, da je igriva telesna dejavnost izjemnega pomena za otrokov razvoj.

  Skrbi nas zaradi dejstev, ki kažejo na negativen trend v zdravju naših najmlajših in pomenijo slabo popotnico za prihodnost. Gibalno opismenjevanje, gibalne kompetence in gibalna samozavest so predpogoj za kakršno koli drugo obliko pismenosti. Playness ® rešitve zagotavljajo igrive dejavnosti, ki zadovoljijo osnovne potrebe naših otrok doma in v vrtcu ali šoli.

 • Naša vizija

  Playness d.o.o. gradi pot, s katero bo v vrtcih širom sveta pomagal uveljaviti kurikulum za sistematično gibalno opismenjevanje.

  Igrivost je v srcu vsakega človeka, prav tako pa mora vsak zadovoljiti potrebo po dnevni telesni aktivnosti, če želimo ohraniti zdravo ravnovesje. Zato je naš cilj, da otrokom omogočimo igrivo in aktivno otroštvo. In tako naj bo tudi učenje v šoli: igrivo in razmigano.  Začenjamo pri otrocih in se ne bomo ustavili, vse dokler ne bo playness dopolnil fitnes in wellness kulture. Ko igrivo srce spregovori, pri vsakomur se playness prebudi.

 • Naša ekipa

  Playness ekipa združuje mednarodno cenjene strokovnjake z naslednjih področij: telesna in športna vzgoja, pedagogika, kineziologija, psihologija, filozofija, somatika, joga, in umetnost.

  Playness ekipa združuje mednarodno cenjene strokovnjake z naslednjih področij: telesna in športna vzgoja, pedagogika, kineziologija, psihologija, filozofija, somatika, joga, in umetnost. Vseskozi ostajamo odprti za nove ljudi, ideje in znanja, saj čarobne skrivnosti igre ne poznajo meja. Ekipi dirigira profesor športne vzgoje, doktor filozofije in mednarodni aktivist dr. Milan Hosta, ki v Playness ® rešitvah vidi priložnost, s katero lahko otrokom damo čudovito popotnico, koristno za vse življenje. Na podlagi svojih izkušenj in vrednot, sodeloval je z več kot 400 vrtci, šolami in športnimi klubi v Rusiji, Veliki Britaniji, Turčiji, Nemčiji, Avstriji, Bolgariji, Italiji, Srbiji, Hrvaški in Sloveniji, se je odločil, da posveti svoje delo dobrobiti prihodnjih generacij. 

  • Milan Hosta

   Milan Hosta

   Dr. Milan Hosta, začetnik playness pedagogike, je mednarodno uveljavljen strokovnjak s področja filozofije in pedagogike športa. Bil je predavatelj na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani in Aplikativne kineziologije v Kopru. Gostujoči predavatelj na Kineziološki fakulteti v Zagrebu in vabljeni predavatelj na 100. obletnici britanskega olimpizma v Londonu 2005 ter Familylab konferenci 2018. Sodeluje v programih Združenih narodov in EU. Je član EECERA (European Early Childhood Education Research Association), AIESEP (International Association for Physical Education in Higher Education), TGFU network (Teaching Games for Understanding) in Sport and Citizenship (prvi evropski think tank v športu) ter član znanstveno-raziskovalnega odbora za bioetiko in šport pri Znanstvenem centru odličnosti za integrativno etiko Univerze v Zagrebu. Bil je tudi vabljen delegat na Global Forum for Physical Education Pedagogy (GoFPEP) 2010, Iowa, ZDA
   Dr. Hosta se je usposabljal na Univerzi v Kopenhagenu, Univerzi v Oslu in Inštitutu za kulturno diplomacijo v Berlinu. Zaključil je tudi podiplomsko usposabljanje na Mednarodni olimpijski akademiji v grški Olimpiji. Med leti 2008 – 2010 je bil programski direktor podjetja Ensico S, kjer so s programom gibalnega opismenjevanja opremili več kot 400 vrtcev v Evropi in Rusiji. Med leti 2013 in 2015 je vodil EU projekt socialne inkluzije depriviligiranih otrok skozi šport v JV Turčiji, kjer so usposobili več kot 800 učiteljev in trenerjev ter preko 10.000 otrok učili socialnih veščin. Kot vabljeni gost je sodeloval na svetovni turneji Stand strong Nika Vujičiča proti nasilju v šolah. Na podlagi svojih dosežkov si je v letu 2017 prislužil vabilo na 10. obletnico prestižnega foruma Peace and Sport v Monacu.
   Že vse od leta 2001 vodi akcijo Sportikus fair play, ki spodbuja športno obnašanje in usmerja trenerje in športne pedagoge, da otroke opremijo tudi s socialnimi veščinami. Mnogo šol in klubov že uporablja Sportikus pripomočke pri svojem delu.
   Dr. Hosta se že več kot 10 let izjemno uspešno ukvarja tudi z dihalno terapijo in je na podlagi Butejkove metode dihanja, razvil celostno metodo soočanja s stresom in nekaterimi kroničnimi simptomi šibkega zdravja (kronična utrujenost, glavoboli, nespečnost, astma, alergije, visok krvni tlak, diabetes, itd.). Posebej se je posvetil tudi učinkovitim pristopom, ki otroke navajajo na pravilno dihanje. Na podlagi dosežkov je postal častni član mednarodne organizacije Buteyko Professionals International.

 • Člani svetovalnega odbora

  • Robert Gierke

   Former adidas AG Director Head Office Global Brands.
   Serves also as the advisory board member to Hype Foundation – Sports Innovation. Volunteers with UNHCR.

  • Richard Bailey

   Senior Researcher at the International Council of Sport Science and Physical Education, Expert Adviser for Physical Education with UNESCO, the World Health Organization, the European Union, OECD, and many similar agencies. Key consultant for Nike-led Designed to Move and Active Kids Do Better initiatives.

  • Joy Butler

   Professor in the Dept. of Curriculum and Pedagogy at UBC, Vancouver, Canada. Coordinator of Physical Education Teacher Education (PETE), Outdoor Education & Health programs. A distinguished scholar in promoting Teaching Games for Understanding concept.

  • Jonas Ollson

   Former Sony Head of Wearables and Design. Executive Board member MOTOSUMO, CEO INCIO, Entrepreneur, Investor, Mentor, Panellist Hype Foundation and Health2B Accelerator in Sport and Health. Expertise in bringing Connected Experiences into Sport, Health and Mass market.

  • Margaret Sutherland

   Senior lecturer at the University of Glasgow, Scotland and a Fellow of the Royal Society of Arts. Writing extensively on early childhood in the field of inclusive pedagogy and gifted education.

  • MSc. Sergej Petrović

   Creative director of Nirvana breathing fitness program, innovator and flow hacker. Expertise in conceptual product/service development and cause marketing.

Z nadaljno uporabo strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Za kakovostno uporabniško izkušnjo, so nastavitve piškotkov na tej spletni strani nastavljene na "Dovoli piškotke". Če boste še naprej uporabljali to spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa izbrali "Sprejmi", potem pristanete na to.

Zapri