Playness vizijo pripeljali do prvih uspešnih sodelovanj

12 september, 2016
 • V sledečem članku, objavljenem na startaj.finance.si so meseca maja predstavili prizadevanja našega start-upa. Tokrat pa si želimo sami poročati o naših aktivnostih in uspehih minulega pol leta. Preden osvetlimo nekaj naših pozitivnih prebojev na samem trgu ter našo prepoznavnost doma in zunaj naših državnih meja, si želimo omeniti tudi tisto ključno sestavino našega igrivega udejstvovanja in raziskovanja – spotikanje in mimogrede tu in tam kakšno buško.

  NA KRATKO O NAS IN PLAYNESS PEDAGOGIKI

  V mesecu septembru težko opredelimo koliko članska ekipa dejansko smo, saj je v zadnjih mesecih dr. Milan Hosta veliko vložil v strokovno pomoč pri strateškem vodenju podjetja in njegove vizije. Obenem pa je velik del svoje energije usmeril v snovanje in povečanje ekipe, ki diha z isto vizijo – zagotoviti otrokom igralno okolje, kjer lahko varno, uspešno in sistematično odkrivajo svoje potenciale na področju gibalnih veščin in motoričnih sposobnosti ter hkrati osvojijo socialne in intelektualne veščine. To vizijo trenutno diha 10 ljudi, a že naslednji mesec je lahko ta številka drugačna.

  Playness pedagogika predstavlja naš odziv na vse preveč tekmovalno družbo, ki vnaša nezdrave odnose med ljudi in nekritično vdira že med najmlajše. Skupaj z Milanom na čelu iščemo in se povezujemo s somišljeniki v vrtcih in šolah, ki nam pomagajo razkrivati in opozarjati na pasti tekmovalne družbe, saj se te že pojavljajo tudi v vrtcih in šolah. Zagovarjamo in razvijamo srčno pot, ki v ospredje postavlja odnose med ljudmi. Playness pedagogika poskuša učiti kako biti in kako imeti telo ter kako razvijati emocionalne, socialne in intelektualne dispozicije skozi gibanje, šport in seveda igro.

  NAŠ NAPREDEK V ZADNJIH NEKAJ MESECIH

  V največjo čast si lahko štejemo, da smo v zadnjih mesecih prešli od želje do komunikacije z vrtci po Sloveniji, kjer nam prijazno odpirajo vrata in potrpežljivo poslušajo o tem, kar imamo trenutno za ponuditi.

  Uspešno smo pričeli s prodajo tako imenovanih študijskih skupin za vzgojiteljski kader, s čimer iz oči v oči širimo svojo prepoznavnost pri naši glavni ciljni publiki, ki jo predstavljajo vrtci. Študijske skupine tvorijo sklop štirih 4-urnih srečanj z vzgojiteljicami v obliki izobraževalnega seminarja. Do konca tega leta si nadejamo že okrog 100 vzgojiteljic, ki nam bodo z udeležbo na teh seminarjih pomagale pri uresničevanju naših poslovnih ciljev. Na teh druženjih je naloga Playnessa, da predstavi uporabno vrednost Playness pedagoškega kompasa, ki opisuje otroški razvoj iz štirih glavnih tematskih sklopov: somatika, gibanje, vrednote, igrivost. Glavna vrednost seminarjev ne leži le v naši distribuciji teoretičnega znanja, temveč v izjemni priložnosti za sodelovanje s tistimi, ki se borijo v prvi bojni vrsti – vzgojiteljicami. Vzgojiteljski kader nam iz praktičnega zornega kota nudi odličen vpogled v vzgojne izzive. Študijske skupine nam služijo kot dober pripomoček za prenos znanja iz teorije v prakso in obratno. Rezultat takega prenosa pa nam bo nato služil v naslednjih razvojnih stopnjah produkta in storitve, ki ga ponujamo.

  Poleg študijskih skupin smo uspeli v sodelovanje in nakup našega produkta* pridobiti 5 vrtcev. Gre za dober začetek, če upoštevamo, da smo pravzaprav na začetku kar se tiče vzpostavljanja naše prepoznavnosti.

  Milan Hosta, omenjeni idejni vodja Playness pedagogike, je po pričakovanjih do sedaj storil največ v smislu prepoznavnosti Playnessa izven slovenskih meja. Udeležil se je treh večjih in odmevnih konferenc s področja razvoja predšolskih otrok in tam uspešno predstavljal idejo in vizijo podjetja. Meseca maja se je odpravil v Moskvo na ECCE konferenco, julija v Köln na simpozij z naslovom »Innovative, international approaches to games« ter nazadnje konec avgusta v Dublin na 26. letno konferenco EECERA (European Early Childhood Education Research Association). Mreženje, nova spoznanstva in predvsem sprejetje našega inovativnega pristopa s strani tujih raziskovalcev so plod udeležbe na takih mednarodnih konferencah. V prihodnje so naši apetiti še večji, saj si želimo na največjih mednarodnih srečanjih pridobiti še več besede in s tem povečati možnosti čimvečjega prispevka z naše strani.

  ISKANJE INVESTITORJA

  Začetni načrt je bil usmerjen v pridobivanje prve investicije za zagon podjetja, ki smo jo tudi prejeli s pomočjo Slovenskega podjetniškega sklada. Drugi načrtovani korak pa je bil namenjen pridobivanju nove in večje investicije po prvih prodajnih uspehih. Trenutno energijo že usmerjamo v samo prodajo, zaradi česar iščemo primernega strateškega investitorja, ki bi pripomogel k vzpostavitvi sistema za ključen preboj na globalni trg.

  »PORODNI KRČI«

  Tako kot se otroci vsako šolsko leto na novo spoznavajo s sovrstniki in vzgojitelji ali učitelji in postavljajo ter ozaveščajo pravila igre, se spoznava in na novo uigrava tudi Playness ekipa. S pomočjo strokovnega svetovalca na področju strateškega poslovanja velik odstotek vložene energije predstavlja vzpostavitev notranje kulture podjetja, za katero Milan želi, da že v samem jedru delovanja pooseblja igrivost. Ne želimo svetovati in prodajati tisto, kar je le na papirju in v oblakih, temveč želimo to sami tudi živeti in poosebljati.

  Na račun spoznavanja, iskanja in testiranja primernih vlog za posamezne člane ekipe ter vzpostavljanja podpornih informacijskih sistemov znotraj podjetja občasno trpi produktivnost, ki se odraža navzven. Nič hudega, če na račun še ne popolnoma usklajene komunikacije zamudimo pomemben dogodek, ki bi bil ključen za grajenje prepoznavnosti in mreženja. Da, tudi to se nam dogaja, a to sprejemamo kot nekaj normalnega in naravnega. Včasih iz rok izpustimo v oči vpijajoče priložnosti na račun gradnje osnovnih in trdnih temeljev start-upa.

  Naš pedagoški kompas promovira igrivost, somatiko, gibanje in vrednote. V Playness ekipi stremimo k temu, da vsak posamezni član ekipe in ekipa kot celota ponotranjimo in živimo igrivost ter osnovne medčloveške vrednote. Zavedamo se namreč, da imamo samo tako pravico širiti in prodajati tovrstne ideje širši množici. Velike količine energije sicer vlagamo v preživetje podjetja, kar seveda zahteva tudi finančno komponento, vendar po drugi strani ne želimo pozabiti na tisto človeško komponento, ki je ob primerni hrani, ki bazira na vrednotah, tista, ki resnično vzpodbuja kreativnost, zanos in veselje ob delu.

  Medsebojno spoštovanje v ekipi pri realizaciji naše vizije ima pač pomembno mesto v naši ekipi, pa čeprav občasno zahteva buško ali opraskano koleno.

  *Produkt (digitalna Playness knjižnica in akademija) na kratko izpostavljena v članku: »Start up, ki bi naše otroke rad naredil zdrave

Štafete, žoga nad glavoPodjetje Playness med Top 50 športnih start-upov 2017

Z nadaljno uporabo strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Za kakovostno uporabniško izkušnjo, so nastavitve piškotkov na tej spletni strani nastavljene na "Dovoli piškotke". Če boste še naprej uporabljali to spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa izbrali "Sprejmi", potem pristanete na to.

Zapri