Domača opravila

29 april, 2016

Peremo, sušimo, likamo in zlagamo ter se neizmerno zabavamo. Domača opravila pri Playnessu. Vzgojiteljica nam ni prinesla en kup perila, imeli smo le preprosto rutko. Vse to in še več smo lahko z njo počeli. Naj vam razložimo kako je izgledalo. Rutko smo najprej dobro umazali. Stopili smo na njo z obema nogama in se poskušali premikati naprej in nazaj tako, da smo drsali s stopali. Enako smo se premaknili še v levo in desno ter zaplesali twist. Potem smo se na rutko usedli in se samo s pomočjo nog premikali naprej. Medtem ko so nam pri klečanju pomagale roke. Tudi v kleku smo zaplesali twist. Tako. Rutka je bila dovolj umazana in sledilo je pranje. Dobro smo jo namočili in podrgnili. Sedaj pa sušenje. Rutko smo si poveznili na obraz in z njo tekli po prostoru ter se poskušali igrati igro lovljenja. Vendar rutka še vedno ni bila dovolj suha. Zato smo jo dali najprej na eno in potem še na drugo roko in se zavrteli okoli svoje osi. Dobro smo jo še otresli in rutka je bila pripravljena na likanje. Da je bila res dobro zlikana, smo jo likali z rokami, nogami in celo ritko. Na koncu pa smo jih še zložili.

Z rutkami pa se lahko gremo tudi različne igre. Rutko smo si zataknili za hlače zadaj in tako dobili pasje repke. Oponašali smo kužke in hodili po vseh štirih. Kužki so zjutraj vstali, se pretegnili in že jim je zadišal pripravljen zajtrk. Najedli smo se, potem pa na sprehod. V parku smo srečali še druge kužke, se malo ovohavali, igrali in utrujeni odšli domov. Pri drugi igri pa smo se premenili v strašne zmaje. Tekli smo po prostoru in pazili, da nam vzgojiteljica ni mogla vzeti repka. Kakšni zmaji pa bi bili brez repa?

Otrok se lahko nauči več, če je med šolsko uro telesno aktivenŠtafete, žoga nad glavo

Z nadaljno uporabo strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Za kakovostno uporabniško izkušnjo, so nastavitve piškotkov na tej spletni strani nastavljene na "Dovoli piškotke". Če boste še naprej uporabljali to spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa izbrali "Sprejmi", potem pristanete na to.

Zapri